Már 342 szócikk közül válogathatsz.

A Politikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes tudástár. Legyél Te is a Politikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Választópolgár
Verzió: 1  
Változtatta: laca-n
Változtatás dátuma: 2011-06-01 11:53:21
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Egy adott ország [választás]ra jogosult [polgár]a.

Országgyűlési, [önkormányzati választások]on, [népszavazás]on minden az adott ország [állampolgárság]ával rendelkező személy rendelkezik szavazati joggal, aki a választásra való jogosultsághoz szükséges életkort elérte, és a közügyek gyakorlásától nincs eltiltva.

Különböző országok többféle feltételt szabnak meg törvényikben arra vonatkozólag, hogy mely állampolgár nem jogosult szavazni. Ez általában állampolgársághoz és lakhelyhez kötött, vagy nem kötött feltétel, illetve bizonyos országokban a [kettős állampolgárság]gal rendelkező személyek is korlátozva vannak választási jogukban. Közügyektől való eltiltás büntetőjogi perekben alkalmazott büntetési tétel.
Szakmai partnerMédiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

Szakmai partner