Már 342 szócikk közül válogathatsz.

A Politikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes tudástár. Legyél Te is a Politikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Egy adott ország választásra jogosult polgára.

Országgyűlési, [önkormányzati választások]?on, népszavazáson minden az adott ország állampolgárságával rendelkező személy rendelkezik szavazati joggal, aki a választásra való jogosultsághoz szükséges életkort elérte, és a közügyek gyakorlásától nincs eltiltva.

Különböző országok többféle feltételt szabnak meg törvényikben arra vonatkozólag, hogy mely állampolgár nem jogosult szavazni. Ez általában állampolgársághoz és lakhelyhez kötött, vagy nem kötött feltétel, illetve bizonyos országokban a kettős állampolgársággal rendelkező személyek is korlátozva vannak választási jogukban. Közügyektől való eltiltás büntetőjogi perekben alkalmazott büntetési tétel.


Szponzorált hirdetések

 

Hirdetés


Szakmai partnerMédiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

Szakmai partner