Már 342 szócikk közül válogathatsz.

A Politikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes tudástár. Legyél Te is a Politikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A törvény születésének menete:
A törvények az országgyűlésben születnek. Az országgyűlés plenáris ülése a parlamenti képviselők legfőbb tanácskozási fóruma, és ezek az ülések nyilvánosak. Ezeken az üléseken tárgyalják meg a törvényjavaslatokat, megvitatják a részleteit, érveket sorolnak fel, és szavaznak az elfogadásáról.

 

A törvényalkotás munka állomásai:

  • Képviselő, bizottsági tag, kormány vagy köztársasági elnök törvénymódosító javaslatot nyújthat be az országgyűlés elnökének
  • Az országgyűlés elnöke a szabályozásra szoruló törvény témaköréhez legközelebb álló bizottságot jelöl ki.
  • A bizottság eldönti, hogy a tervezet alkalmas e arra, hogy a plenáris ülésen megvitassák.
  • Amennyiben az ügy a plenáris ülésre jut, a képviselők megtárgyalják, és ha úgy döntenek, módosító javaslatot nyújtanak be.
  • A benyújtott módosító javaslatot ezután az országgyűlés tárgyalja részletes vita keretében, majd szavaznak az egyes módosító javaslatokról. A kialakult egységes javaslatot záró vitára majd zárószavazásra bocsátják.
  • Végül a megszavazott törvényt az országgyűlés elnöke, majd a köztársasági elnök írja alá, és végül a Magyar Közlönyben hirdetik meg.

Forrás:

kormany.hu

 


A szócikkhez társított címkék:
országgyűlés

Szponzorált hirdetések

 

Hirdetés


Szakmai partnerMédiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

Szakmai partner