Már 342 szócikk közül válogathatsz.

A Politikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes tudástár. Legyél Te is a Politikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

Arnóth Sándor Kossuth Lajos Tudományegyetemen 1987-ben szerzett történelem szakos tanári végzettséget. 1983-tól 1989-ig Püspökladányban dolgozott általános iskolai tanárként. 1994-ben lépett be a Fideszbe, ugyanettől az évben a megyei közgyűlésnek is tagja lett.

 

1998-ban és 2002-ben is bejutott a parlamentbe egyéni választókörzetéből. A 2006-os országgyűlési választásokon már nem jutott mandátumhoz, de az önkormányzati választáson Püspökladányban polgármesterré választották. 2008 júniusában újra bejutott a parlamentbe a Fidesz Hajdú-Bihar megyei listájáról, a Magyar Tudományos Akadémia elnökévé választott Pálinkás József helyére.

 

Arnóth Sándor 2011. március 16-án este fél tizenegy körül autóbalesetben vesztette életét az M3-as autópálya 42-es kilométerénél, a Pest megyei Bagnál, a fővárosból kifelé vezető oldalon, mikor gépjárműve egy, az autópályára a forgalommal szemben felhajtó autóval ütközött.

 

Özvegye Hatházy Judit biológia-technika szakos általános iskolai tanár. Három gyermekük született, Sándor, Judit és Katalin.

 

1990 óta Arnóth Sándor volt a hetedik politikus, aki országgyűlési képviselőként szenvedett olyan közúti balesetet, aminek következtében életét vesztette.

 

Kapcsolódó személyek:

 


A szócikkhez társított címkék:
Fidesz , politikus

Szponzorált hirdetések

 Szakmai partner
Szakmai partner