Már 342 szócikk közül válogathatsz.

A Politikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes tudástár. Legyél Te is a Politikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

Dr. Lázár János 1975. február 19-én született Hódmezővásárhelyen.


Középiskolai tanulmányait 1989–1993 között a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnáziumban végezte. 1999-ben a szegedi József Attila Tudományegyetem jogi karán szerzett diplomát. Egyetemi tanulmányai mellett 1995-től gyakornok Hódmezővásárhelyen, a polgármesteri hivatal jegyzői irodáján. 1997 és 1999 között Rapcsák András polgármester személyi titkáraként tevékenykedett. 1998-ban az országgyűlési képviselői és a polgármesteri kampányok egyik szervezője volt. Ugyanebben az évben a Páneurópai Unió hódmezővásárhelyi szervezetének ügyvezető titkára lett. 1999–2000-ben az Országgyűlés Hivatalának alkalmazásában a képviselő-polgármester parlamenti titkára volt.


2000-ben belépett a Fidesz – Magyar Polgári Pártba. 2002-től a Magyar Kereszténydemokrata Szövetségben is tag lett.
A 2000. december 3-ai időközi önkormányzati és polgármester-választáson újra kampányfőnök volt, majd az ismét megválasztott polgármester politikai tanácsadója lett. Közvetlen irányítása alá tartoztak a titkársági, a kulturális és művészeti, a városmarketinggel kapcsolatos média- és oktatási ügyek, valamint a stratégiai várostervezési csoport. 2001-től a Hódtáv Úszóegyesület elnöke. 1999-től az Egységes Hódmezővásárhelyért Egyesület ügyvezető titkára.


Rapcsák András 2002. február 3-ai halála után lett a polgári összefogás hódmezővásárhelyi (Csongrád 6. vk.) országgyűlési képviselőjelöltje; 2002. április 7-én, az első fordulóban bejutott az Országgyűlésbe. Az Országgyűlés alakuló ülésén jegyzővé választották. 2002. október 20-án Hódmezővásárhely polgármestere lett.


2003 júliusától a Megyei Jogú Városok Szövetségének javaslata alapján az Európai Unió Régiók Bizottsága megfigyelő póttagja, majd Magyarország 2004. májusi EU-csatlakozásától póttagja lett, de e tisztségéről egyéb elfoglaltságai miatt 2004 februárjában lemondott a bizottsági póttagságról, majd október elején jegyzőségéről is. 2004 októbertől novemberig a Parlament Szociális és családügyi, novembertől a Kulturális és sajtóbizottság tagja volt.


A 2006. évi országgyűlési választásokon Csongrád megye 6. választókerületében egyéni mandátumot szerzett, majd ősszel, az önkormányzati választásokon Hódmezővásárhelyen ismét polgármesterré választották. 2006–2010 között az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke volt.


A 2010-es országgyűlési választásokon az első fordulóban szerzett mandátumot körzetében, majd a Fidesz-MPSZ frakcióvezetőjévé választották.
 


A szócikkhez társított címkék:
Fidesz , Lázár János

Szponzorált hirdetések

 

Hirdetés


Szakmai partnerMédiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

Szakmai partner