Már 342 szócikk közül válogathatsz.

A Politikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes tudástár. Legyél Te is a Politikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Wermer András (1954 -2010)

 

 

Wermer András orvosként végzett, belgyógyász szakvizsgát tett, belgyógyászként és kardiológusként is dolgozott. Később pedig elvégezte a Színház és Filmművészeti Egyetem film- és tévérendező szakát. „Zavartalanul üzemel” című dokumentumfilmje a londoni és a New York-i filmfőiskolán is tananyag lett.

 

A magyar politikai marketing egyik elismert alakja, a Fidesz kilencvenes évekbeli, és 2002-es kampányainak fő tervezője volt, bár hivatalos posztot nem töltött be a kampányokban.

 

1991-ben több társával közösen megalapította a Happy End reklámügynökséget, mely összesen 150 gazdasági kampányt szervezett meg, és 800-nál több reklámfilmet készített. 1994-ben, 1998-ban és 2002-ben a Happy End készítette a Fidesz kampányát.

 

A Fidesz 1998-as választási győzelmét követően Orbán Viktor személyes informális tanácsadója lett.

 

Wermernek köszönhető a párt kommunikációjában elterjesztett polgár szó használatának stratégiája valamint a nevéhez fűződik az akkori teljes kormányzati pr tevékenység kidolgozása. A 2002-es választási vereség után megromlott a kapcsolata Orbán Viktorral, emiatt a párt 2006-os kampányában már nem vett részt.

 

Ő volt az első Orbán-kormány idején létrehozott Országimázs Központ ötletgazdája, ahogy az „Álmok álmodói” című kiállítás neki köszönhető. Továbbá nevéhez fűződik a Millenáris Park létrehozása, és a milleniumi országjárás megszervezése is.

 

Wermer András négyhónapos, súlyos betegség után 2010. szeptember 2-án hunyt el.
 


A szócikkhez társított címkék:
Politikai kommunikáció , Wermer

Szponzorált hirdetések

 

Hirdetés


Szakmai partnerMédiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

Szakmai partner