Már 342 szócikk közül válogathatsz.

A Politikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes tudástár. Legyél Te is a Politikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Wermer András (1954 -2010)

 

 

Wermer András orvosként végzett, belgyógyász szakvizsgát tett, belgyógyászként és kardiológusként is dolgozott. Később pedig elvégezte a Színház és Filmművészeti Egyetem film- és tévérendező szakát. „Zavartalanul üzemel” című dokumentumfilmje a londoni és a New York-i filmfőiskolán is tananyag lett.

 

A magyar politikai marketing egyik elismert alakja, a Fidesz kilencvenes évekbeli, és 2002-es kampányainak fő tervezője volt, bár hivatalos posztot nem töltött be a kampányokban.

 

1991-ben több társával közösen megalapította a Happy End reklámügynökséget, mely összesen 150 gazdasági kampányt szervezett meg, és 800-nál több reklámfilmet készített. 1994-ben, 1998-ban és 2002-ben a Happy End készítette a Fidesz kampányát.

 

A Fidesz 1998-as választási győzelmét követően Orbán Viktor személyes informális tanácsadója lett.

 

Wermernek köszönhető a párt kommunikációjában elterjesztett polgár szó használatának stratégiája valamint a nevéhez fűződik az akkori teljes kormányzati pr tevékenység kidolgozása. A 2002-es választási vereség után megromlott a kapcsolata Orbán Viktorral, emiatt a párt 2006-os kampányában már nem vett részt.

 

Ő volt az első Orbán-kormány idején létrehozott Országimázs Központ ötletgazdája, ahogy az „Álmok álmodói” című kiállítás neki köszönhető. Továbbá nevéhez fűződik a Millenáris Park létrehozása, és a milleniumi országjárás megszervezése is.

 

Wermer András négyhónapos, súlyos betegség után 2010. szeptember 2-án hunyt el.
 


A szócikkhez társított címkék:
Politikai kommunikáció , Wermer

Szponzorált hirdetések

 Szakmai partner
Szakmai partner