Már 342 szócikk közül válogathatsz.

A Politikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes tudástár. Legyél Te is a Politikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Választójog
Verzió: 3  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2009-08-26 17:42:27
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A választójog azon jogszabályok összessége, amelyek az állami hatalomgyakorlás centrumában elhelyezkedő képviseleti szervek létrehozásának módját határozzák meg. A választójog továbbá politikai alapjog, amely a hatalomban való részvétel. A választójog általánosságának elve azt fejezi ki, hogy minden nagykorú állampolgár – az úgynevezett természetes kizáró okokat kivéve – szavazati joggal rendelkezik.


A választójog azon [jogszabály]ok összessége, amelyek az állami hatalomgyakorlás centrumában elhelyezkedő képviseleti szervek létrehozásának módját határozzák meg. A választójog továbbá politikai alapjog, amely a [hatalom]ban való részvétel. A választójog általánosságának elve azt fejezi ki, hogy minden [nagykorú] [állampolgár] – az úgynevezett természetes kizáró okokat kivéve – [szavazati jog]gal rendelkezik.

Szakmai partnerMédiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

Szakmai partner