Már 342 szócikk közül válogathatsz.

A Politikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes tudástár. Legyél Te is a Politikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


SZDP, A "történelmi" Szociáldemokrata Párt

 

A párt céljául a Kéthly Anna által fémjelzett szociáldemokrata hagyomány továbbvitelét tűzte ki. Elnöke Sztankovánszki Tibor. Az 1890-ben alapított Magyarországi Szociáldemokrata Párt utódjának tartja magát, ezt viszont a Szocialista Internacionálé nem ismeri el. 1922-ben jutott be először az országgyűlésbe, a fasizmus és a kommunizmus ellen is küzdött. A párt 1989. november 21.-én alakult újra. Az SZDP az MSZDP-vel szemben alakult, azzal a céllal, hogy a volt MSZMP tagokat be nem fogadó szociáldemokrata párt jöjjön létre. 1997-ben több MSZDP tag lépett át az SZDP-be.  A mai párt legfontosabb, védendő értékekként a szabadságot, igazságosságot és a szolidaritást jelöli meg. Az SZDP klasszikus baloldali értékrendet követve elsősorban az alsóbb társadalmi osztályok érdekeinek képviselője kíván lenni, a neoliberalizmust ellenzi. A 2004-es EP választáson 0,40%-ot szerzett.


Szponzorált hirdetések

 

Hirdetés


Szakmai partnerMédiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

Szakmai partner