Már 342 szócikk közül válogathatsz.

A Politikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes tudástár. Legyél Te is a Politikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

1978. október 30-án született Komáromban. Miután családja 1981-ben Győrbe költözött, iskoláit ott végezte, a Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban 1997-ben tett érettségi vizsgát. Közben 1995-1996-ban egy fél tanévet az Egyesült Államokban töltött, az Ohio állambeli Woodsfieldben található Monroe Central High School tanulójaként. 2002-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem nemzetközi kapcsolatok szakán kapott közgazdász diplomát, mellette sportmenedzsmentet is hallgatott.


Még egyetemistaként, 1998-ban belépett a [Fidesz-Magyar Polgári Párt]? győri szervezetébe, s az év október 30-án Győr Megyei Jogú Város legfiatalabb önkormányzati képviselője, az oktatási, kulturális és sportbizottság alelnöke lett. Közben 1999-ben a győri Fidelitas csoport alapítója, majd 2001-ig városi elnöke. 2001-ben az ifjúsági szervezet egyik országos alelnökévé választották. Ugyanebben az évben a Fidesz megyei és országos választmányának tagjává választották.

 

2000. áprilistól az Ifjúsági és Sportminisztérium Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Tanácsának elnöke, ez a testület foglalkozott az ifjúsági célú pályázatok kiírásával és elbírálásával. 2001-ben a három nyugat-magyarországi helyszínen rendezett női junior kézilabda világbajnokság protokoll-főnöke. 2003-tól az előbb Sopronban, majd Győrben működő, jelenleg SEAT Foton Győrként szereplő női kosárlabda csapat elnöke. 2007-ben a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnökségébe is beválasztották.


A néppárti átalakulás során a Fidesz elnöke megbízta a Győr-Moson-Sopron megyei 3. számú országgyűlési egyéni választókerület elnöki teendőivel, és 2005-ben a Fidesz győri szervezetének elnökévé választották. 2005-ben egyúttal a Fidelitas országos elnökévé is választották, majd a 2007. április 14-15-i tisztújításkor tisztségében megerősítették.


2006. október 1-jén a Fidesz-KDNP közös listavezetőjeként ismét bekerült Győr város képviselő-testületébe, ahol vezeti a gazdasági, informatikai és idegenforgalmi bizottságot.


A 2002-es országgyűlési választáson pártja Győr-Moson-Sopron megyei területi listájáról szerzett mandátumot, az Országgyűlés akkori legfiatalabb tagjaként az alakuló ülésen korjegyzőként tevékenykedett.. A 2006. évi országgyűlési választások előtt néhány hónappal a Fidesz szóvivője lett. 2006. áprilisban a Fidesz-KDNP megyei listavezetőjeként került a törvényhozásba, az országos listán a tizenharmadik helyre lépett előre. 2009. február 1. óta a Fidesz Elnöki Stábjának vezetője.


2010-es országgyűlési választásokon ismét pártja Győr-Moson-Sopron megyei listájáról nyert mandátumot. A második Orbán-kormányban miniszterelnöki biztos minőségben, a miniszterelnök személyes szóvivője.
 


A szócikkhez társított címkék:
Ez egy új címke , Fidesz , második Orbán kormány

Szponzorált hirdetések

 Szakmai partner
Szakmai partner