Már 342 szócikk közül válogathatsz.

A Politikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes tudástár. Legyél Te is a Politikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

1978. október 30-án született Komáromban. Miután családja 1981-ben Győrbe költözött, iskoláit ott végezte, a Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban 1997-ben tett érettségi vizsgát. Közben 1995-1996-ban egy fél tanévet az Egyesült Államokban töltött, az Ohio állambeli Woodsfieldben található Monroe Central High School tanulójaként. 2002-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem nemzetközi kapcsolatok szakán kapott közgazdász diplomát, mellette sportmenedzsmentet is hallgatott.


Még egyetemistaként, 1998-ban belépett a [Fidesz-Magyar Polgári Párt]? győri szervezetébe, s az év október 30-án Győr Megyei Jogú Város legfiatalabb önkormányzati képviselője, az oktatási, kulturális és sportbizottság alelnöke lett. Közben 1999-ben a győri Fidelitas csoport alapítója, majd 2001-ig városi elnöke. 2001-ben az ifjúsági szervezet egyik országos alelnökévé választották. Ugyanebben az évben a Fidesz megyei és országos választmányának tagjává választották.

 

2000. áprilistól az Ifjúsági és Sportminisztérium Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Tanácsának elnöke, ez a testület foglalkozott az ifjúsági célú pályázatok kiírásával és elbírálásával. 2001-ben a három nyugat-magyarországi helyszínen rendezett női junior kézilabda világbajnokság protokoll-főnöke. 2003-tól az előbb Sopronban, majd Győrben működő, jelenleg SEAT Foton Győrként szereplő női kosárlabda csapat elnöke. 2007-ben a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnökségébe is beválasztották.


A néppárti átalakulás során a Fidesz elnöke megbízta a Győr-Moson-Sopron megyei 3. számú országgyűlési egyéni választókerület elnöki teendőivel, és 2005-ben a Fidesz győri szervezetének elnökévé választották. 2005-ben egyúttal a Fidelitas országos elnökévé is választották, majd a 2007. április 14-15-i tisztújításkor tisztségében megerősítették.


2006. október 1-jén a Fidesz-KDNP közös listavezetőjeként ismét bekerült Győr város képviselő-testületébe, ahol vezeti a gazdasági, informatikai és idegenforgalmi bizottságot.


A 2002-es országgyűlési választáson pártja Győr-Moson-Sopron megyei területi listájáról szerzett mandátumot, az Országgyűlés akkori legfiatalabb tagjaként az alakuló ülésen korjegyzőként tevékenykedett.. A 2006. évi országgyűlési választások előtt néhány hónappal a Fidesz szóvivője lett. 2006. áprilisban a Fidesz-KDNP megyei listavezetőjeként került a törvényhozásba, az országos listán a tizenharmadik helyre lépett előre. 2009. február 1. óta a Fidesz Elnöki Stábjának vezetője.


2010-es országgyűlési választásokon ismét pártja Győr-Moson-Sopron megyei listájáról nyert mandátumot. A második Orbán-kormányban miniszterelnöki biztos minőségben, a miniszterelnök személyes szóvivője.
 


A szócikkhez társított címkék:
Ez egy új címke , Fidesz , második Orbán kormány

Szponzorált hirdetések

 

Hirdetés


Szakmai partnerMédiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

Szakmai partner