Már 342 szócikk közül válogathatsz.

A Politikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes tudástár. Legyél Te is a Politikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A szakszervezet a munkavállalók érdekvédelmi egyesülése, amelynek célja közös követelések elérése, különösen a munkabérek, a munkavégzés szabályai területén és a munkavállalók számára fontos szociális kérdésekben.

 

A szakszervezetek folytathatnak tárgyalásokat a munkaadóval a bérekről, munkakörülményekről, felvételről, elbocsátásokról, biztonsági előírásokról.

A tárgyalások eredményei mindkét fél számára kötelező érvényűek. Szükség esetén a szakszervezetek nyomásgyakorló akciókat kezdeményezhetnek, ez lehet sztrájk vagy [tüntetés]?.

 

A szakszervezet alapításához minimum 10 fő szükséges, működésüket a szakszervezet elfogadott [alapszabály]?a tartalmazza.

 

A [Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége]? ([MSZOSZ]?) fogja össze a versenyszféra, a [közszolgáltatás]? és [közszolgálat]? szakszervezeteinek döntő többségét.

 

 


A szócikkhez társított címkék:
Szakszervezet , sztrájk

Szponzorált hirdetések

 

Hirdetés


Szakmai partnerMédiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

Szakmai partner