Már 342 szócikk közül válogathatsz.

A Politikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes tudástár. Legyél Te is a Politikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

A Republikon Intézet saját magát pártpolitikailag független, de vállaltan a liberális értékeknek elkötelezett, piaci alapon működő politikai-kommunikációs intézetként aposztrofálja, amely politikai elemzéssel és tanácsadással, közpolitikai tartalmak kidolgozásával és politikai kommunikációval foglalkozik. Ún. think tank szervezet. A 2007-ben megalapított Intézet létrejöttének kiemelt célja, hogy a liberális gondolkodók, elemzők, értelmiségiek központi műhelyeként, a hazai liberális gondolkodás meghatározó viszonyítási pontjaként, az innovatív közpolitikai törekvések fúkuszpontjaként működjön.

 

Az Intézet a legfontosabb szakpolitikai kérdéseket és a közéletet aktuálisan foglalkoztató ügyeket elemzi, értelmezi liberális szemszögből. Az Intézet kutatásai, szakpolitikai kiadványai a politika, illetve a közélet legfontosabb és legaktuálisabb kérdéseinek hátterével, összefüggéseinek bemutatásával, megvilágításával foglalkoznak, igyekezve a napi politikai diskurzusban szokásosnál mélyebben és alaposabban tájékoztatni az érdeklődő közönséget, illetve szakpolitikailag megalapozott megoldási javaslatokat is felvázolnak. Az elemzések köre igen széles: egyaránt megtalálhatóak a szakpolitikai kérdésekben írt anyagok, a politikai napirend alakulásával kapcsolatos elemzések, illetve a politikai környezetet mélyebb összefüggéseiben vizsgáló tanulmányok. A szakpolitikai elemzések három ágazatra az oktatásra, egészségügyre és külpolitikára fókuszálnak. A Republikon Intézet által publikált további elemzések a szervezet honlapján érhetők el.

 

A kutatások és elemzések mellett maga is kezdeményez olyan projekteket, amelyek hozzájárulnak, hogy Magyarország nyitottabb, szabadabb, modernebb társadalommá váljon. Továbbá az Intézet fontos céljának tekinti olyan fórumok létrehozását is, ahol a tudományos élet és a politika szereplői találkozhatnak, hogy lényeges szakpolitikai kérdésekben a nyilvánosság előtt is eszmét cseréljenek.

 


 


A szócikkhez társított címkék:
politikai elemzés , Republikon Intézet , think tank

Szponzorált hirdetések

 

Hirdetés


Szakmai partnerMédiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

Szakmai partner