Már 342 szócikk közül válogathatsz.

A Politikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes tudástár. Legyél Te is a Politikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A propaganda latin eredetű szó (propagare), melynek jelentése: „terjeszteni”. Célja a meggyőzés, az emberek véleményének befolyásolása. A politika használja legygyakrabban, de használják egy termék, sport, vagy szemlélet (felfogás) népszerűsítésére is.

A politikai propaganda jól meghatározott módszerek és politikai tevékenység kifejtése által bizonyos eszmék és személyiségek társadalmi értékesítését kívánja elérni. Lényege abban áll, hogy meggyőzően tudjon hatni az emberekre, mely szerint az [államelnök]?, a [pártvezető]?, az egész irányítási mód képviseli és védi mind a társadalom mind az egyének érdekeit, céljait és elvárásait.


A szócikkhez társított címkék:
baloldal , jobboldal , Politikai kommunikáció

Szponzorált hirdetések

 

Hirdetés


Szakmai partnerMédiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

Szakmai partner