Már 342 szócikk közül válogathatsz.

A Politikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes tudástár. Legyél Te is a Politikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

1962-ben született Szikszón. 1985 óta házas, három gyermeket nevel.


Diplomáit Nehézipari Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán és a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karán szerezte.
1985-től különböző tudományos területeken dolgozott, 1992-től egyetemi oktatóként tevékenykedett. Később könyvvizsgálói és nemzetközi adószakértői oklevelet, 1996-ban doktori, majd 1999-ben PhD. fokozatot szerzett. A Magyar Tudományos Akadémia MAB Fiatal kutatók díjában részesítette 2000-ben.


Az Összefogás Miskolcért Egyesület alelnöke, a Miskolci Önkormányzat Összefogás-Fidesz -MDF önkormányzati frakció tagja. 2005. júniusában a [Fidesz - Magyar Polgári Szövetség]? alelnökévé választották, 2007-ben megerősítették posztján. Ugyanebben az évben a párt nőtagozatának elnöki pozícióját is elfoglalta.


"Eddigi életem során közgazdászként, a Miskolci Egyetem tanszékvezetőjeként, intézetigazgatójaként a szakmaelméleti tudás megszerzésében és továbbadásában szereztem gyakorlatot. Vállalkozóként megismertem az üzleti élet buktatóit, ha úgy tetszik, az elmúlt években a saját bőrömön tapasztaltam meg egy leszakadóban lévő régió vállalkozásainak gondjait, terheit.


Politikusként, a Fidesz alelnökeként, az Önök képviselőjeként éppen e kettőt - a megszerzett szakmai hozzáértést és a gyakorlati tapasztalatot - szeretném hasznosítani szűkebb pátriánk felemelkedése érdekében, illetve az országos politikában. Családanyaként, feleségként, három gyermek édesanyjaként ugyanis nekem is nagyon fontos, hogy a dolgok jobbra forduljanak. Hogy gyermekeim hosszútávon otthonuknak tekintsék ezt a várost, ezt a megyét. Hogy ide, Miskolcra tervezzék jövőjüket. Hogy itt találják meg boldogulásukat Ők, és mi mindannyian, akik szeretünk itt élni."


A 2006. évi országgyűlési választásokon Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi listán nyert mandátumot. 2006. május 30-tól frakcióvezető-helyettes, az európai ügyek bizottságának tagja és az ÚMFT végrehajtását felügyelő eseti bizottság elnöke.
 

A 2010-es országgyűlési választáson is a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi listáról szerzett mandátumot, majd a megalakuló országgyűlésben az európai ügyek bizottsága tagja lett. Miután a hazatérő Schmitt Pál lemondott európai parlamenti mandátumáról, a Fidesz Pelczné Dr. Gáll Ildikót jelölte utódjául.
 


A szócikkhez társított címkék:
Fidesz , Pelczné Dr. Gáll Ildikó

Szponzorált hirdetések

 Szakmai partner
Szakmai partner