Már 342 szócikk közül válogathatsz.

A Politikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes tudástár. Legyél Te is a Politikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

1962-ben született Szikszón. 1985 óta házas, három gyermeket nevel.


Diplomáit Nehézipari Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán és a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karán szerezte.
1985-től különböző tudományos területeken dolgozott, 1992-től egyetemi oktatóként tevékenykedett. Később könyvvizsgálói és nemzetközi adószakértői oklevelet, 1996-ban doktori, majd 1999-ben PhD. fokozatot szerzett. A Magyar Tudományos Akadémia MAB Fiatal kutatók díjában részesítette 2000-ben.


Az Összefogás Miskolcért Egyesület alelnöke, a Miskolci Önkormányzat Összefogás-Fidesz -MDF önkormányzati frakció tagja. 2005. júniusában a [Fidesz - Magyar Polgári Szövetség]? alelnökévé választották, 2007-ben megerősítették posztján. Ugyanebben az évben a párt nőtagozatának elnöki pozícióját is elfoglalta.


"Eddigi életem során közgazdászként, a Miskolci Egyetem tanszékvezetőjeként, intézetigazgatójaként a szakmaelméleti tudás megszerzésében és továbbadásában szereztem gyakorlatot. Vállalkozóként megismertem az üzleti élet buktatóit, ha úgy tetszik, az elmúlt években a saját bőrömön tapasztaltam meg egy leszakadóban lévő régió vállalkozásainak gondjait, terheit.


Politikusként, a Fidesz alelnökeként, az Önök képviselőjeként éppen e kettőt - a megszerzett szakmai hozzáértést és a gyakorlati tapasztalatot - szeretném hasznosítani szűkebb pátriánk felemelkedése érdekében, illetve az országos politikában. Családanyaként, feleségként, három gyermek édesanyjaként ugyanis nekem is nagyon fontos, hogy a dolgok jobbra forduljanak. Hogy gyermekeim hosszútávon otthonuknak tekintsék ezt a várost, ezt a megyét. Hogy ide, Miskolcra tervezzék jövőjüket. Hogy itt találják meg boldogulásukat Ők, és mi mindannyian, akik szeretünk itt élni."


A 2006. évi országgyűlési választásokon Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi listán nyert mandátumot. 2006. május 30-tól frakcióvezető-helyettes, az európai ügyek bizottságának tagja és az ÚMFT végrehajtását felügyelő eseti bizottság elnöke.
 

A 2010-es országgyűlési választáson is a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi listáról szerzett mandátumot, majd a megalakuló országgyűlésben az európai ügyek bizottsága tagja lett. Miután a hazatérő Schmitt Pál lemondott európai parlamenti mandátumáról, a Fidesz Pelczné Dr. Gáll Ildikót jelölte utódjául.
 


A szócikkhez társított címkék:
Fidesz , Pelczné Dr. Gáll Ildikó

Szponzorált hirdetések

 

Hirdetés


Szakmai partnerMédiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

Szakmai partner