Már 342 szócikk közül válogathatsz.

A Politikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes tudástár. Legyél Te is a Politikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Neonácinak azt a második világháborút követő mozgalmat nevezik, amelyek a III. birodalomban megvalósult [nemzetiszocializmus]?, más néven [nácizmus]? vagy egyfajta [rasszista]? fasizmus újraélesztésére törekszik. Nem azonos az újfasisztával, bár sok hasonlóságot lehet felfedezni az elveik között.

 

A különböző neonáci csoportok céljai eltérőek lehetnek, közös bennük, hogy mindannyian elkötelezettek [Adolf Hitler]? iránt és a [Harmadik Birodalom]? [jelkép]?eit használják.

 

Az 1991-95-ös [délszláv]? háborúban önszerveződött neonáci csoportok harcoltak a horvátok oldalán, elsősorban [Ausztriából]? és [Németországból]? érkeztek, etnikai tisztogatásban és népírtásokban vettek részt.

 

Magyarország neonáci csoportjai a skinheadek (bőrfejűek).

 

Az európai országok egy része jogi lépésekkel lép fel a nácizmus és a hozzá hasonló radikális nézeteket valló csoportok ellen.


A szócikkhez társított címkék:
nácizmus , radikális , rasszizmus , szélsőjobb

Szponzorált hirdetések

 

Hirdetés


Szakmai partnerMédiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

Szakmai partner