Már 342 szócikk közül válogathatsz.

A Politikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes tudástár. Legyél Te is a Politikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Orbán Viktor elsőként 2005. februári évértékelő beszédében hirdette meg a nemzeti konzultációt, azzal a céllal, hogy „a közélet újra az emberekről szóljon”. A kezdeményezés fontos lépéseként, a konzultáció koordinálására 2005. március 9-én megalakult a nyolctagú Nemzeti Konzultációs Testület (melynek tagjai példul többek között [Pozsgay Imre]?, Hoffmann Rózsa, dr., [Jókai Anna]? vagy [Finta József]?). Az akkori kezdeményezés több hónapig tartott, és elsősorban hétköznapi emberek véleményét kérte ki nyilvános rendezvényeken, illetve kérdőívekben, azzal kapcsolatban, hogy szerintük mi az, amiről beszélni, amin változtatni kellene, mik legyenek a közös célok. Az országjáró rendezvénysorozat keretében mintegy 700 településre látogattak el a testület tagjai és Orbán Viktor, 1,6 millió ember véleményét hallgatták meg személyesen, telefonon vagy levelek útján.

 

A nemzeti konzultáció újraindítását 2010. április 27-én az országgyűlési választásokon aratott győzelem után jelentette be Orbán Viktor, a kezdeményezés deklarált célja ezúttal is az ország vezetői és a választópolgárok közötti kapcsolat közvetlenebbé, szorosabbá tétele. A konzultáció első körében a tervek szerint a következő öt nagy nemzeti ügy megvitatására kerül sor: a rend, a szociális biztonság helyreállítása, a gazdaság talpra állítása, az egészségügy megmentése és a demokratikus normák visszaállítása. Az újraindított nemzeti konzultáció is az öt évvel korábban meghirdetett kezdeményezés eszközét használja: a kormány tagjai ellátogatnak az ország több településére, hogy megismerjék az emberek véleményét azokról a problémákról, amelyek a Fidesz szerint a legtöbb gondot okozzák az ország számára.
 


A szócikkhez társított címkék:
Fidesz , nemzeti konzultáció , Orbán Viktor

Szponzorált hirdetések

 Szakmai partner
Szakmai partner