Már 342 szócikk közül válogathatsz.

A Politikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes tudástár. Legyél Te is a Politikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Orbán Viktor elsőként 2005. februári évértékelő beszédében hirdette meg a nemzeti konzultációt, azzal a céllal, hogy „a közélet újra az emberekről szóljon”. A kezdeményezés fontos lépéseként, a konzultáció koordinálására 2005. március 9-én megalakult a nyolctagú Nemzeti Konzultációs Testület (melynek tagjai példul többek között [Pozsgay Imre]?, Hoffmann Rózsa, dr., [Jókai Anna]? vagy [Finta József]?). Az akkori kezdeményezés több hónapig tartott, és elsősorban hétköznapi emberek véleményét kérte ki nyilvános rendezvényeken, illetve kérdőívekben, azzal kapcsolatban, hogy szerintük mi az, amiről beszélni, amin változtatni kellene, mik legyenek a közös célok. Az országjáró rendezvénysorozat keretében mintegy 700 településre látogattak el a testület tagjai és Orbán Viktor, 1,6 millió ember véleményét hallgatták meg személyesen, telefonon vagy levelek útján.

 

A nemzeti konzultáció újraindítását 2010. április 27-én az országgyűlési választásokon aratott győzelem után jelentette be Orbán Viktor, a kezdeményezés deklarált célja ezúttal is az ország vezetői és a választópolgárok közötti kapcsolat közvetlenebbé, szorosabbá tétele. A konzultáció első körében a tervek szerint a következő öt nagy nemzeti ügy megvitatására kerül sor: a rend, a szociális biztonság helyreállítása, a gazdaság talpra állítása, az egészségügy megmentése és a demokratikus normák visszaállítása. Az újraindított nemzeti konzultáció is az öt évvel korábban meghirdetett kezdeményezés eszközét használja: a kormány tagjai ellátogatnak az ország több településére, hogy megismerjék az emberek véleményét azokról a problémákról, amelyek a Fidesz szerint a legtöbb gondot okozzák az ország számára.
 


A szócikkhez társított címkék:
Fidesz , nemzeti konzultáció , Orbán Viktor

Szponzorált hirdetések

 

Hirdetés


Szakmai partnerMédiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

Szakmai partner