Már 342 szócikk közül válogathatsz.

A Politikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes tudástár. Legyél Te is a Politikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

Dr. Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára 1948-ban született Balatonfüreden.
1971-ben szerezte meg a diplomáját az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsésztudományi Karon, mint francia-orosz szakos középiskolai tanár. Később megszerezte a PhD fokozatot.


Pályáját a Művelődési Minisztérium, Nemzeti Kapcsolatok Főosztályán, valamint az Egyetemi Főosztályon, mint főelőadó kezdte, illetve közben felsőoktatási intézményekben volt óraadó. A budapesti Kaffka Margit Gimnáziumban tanári, majd igazgató-helyettesi állást töltött be, ezután a Németh László Gimnáziumban igazgatóként helyezkedett el, ahol 1987-97 között vezetésével megalkották a nyolcosztályos gimnázium pedagógiai programját és tantervét, és a gimnázium 1989-ben megindította az első nyolcosztályos gimnáziumi képzést. 1995-től a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karának Tanárképző Intézetében intézetvezető egyetemi docens és címzetes gimnáziumi igazgató volt. Szintén igazgatói pozíciót töltött be az Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpontban. 2006-tól országgyűlési képviselő a KDNP frakcióban. 2010. évi országgyűlési választásokon a Fidesz-KDNP Győr-Moson-Sopron megyei területi listán szerzett mandátumot, majd 2010. június 2-án kinevezték a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkárává.


Elnöke, majd tiszteletbeli elnöke a Független Pedagógus Fórumnak. Elnökségi tag a Németh László Társaságban 1992-től, a Gimnáziumok Országos Szövetségében 1994-től 1997-ig. A Fidesz Magyar Polgári Szövetség Kulturális Tagozatának elnöke. Továbbá 1993-tól három cikluson keresztül a pedagógus szakmai szervezetek jelöltjeként az Országos Köznevelési Tanács tagja, 2001 végéig alelnöke volt. Az OKNT-beli tagságáról 2006 májusában, országgyűlési képviselővé választása után, lemondott.


A Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkáraként, Dr. Hoffmann Rózsa vezetésével készült el az új közoktatási törvény, illetve a felsőoktatási törvény tervezete, mely szakmai és politikai körökben is heves vita tárgya.
 

 

 


A szócikkhez társított címkék:
államtitkár , Fidesz , második Orbán kormány , oktatáspolitika

Szponzorált hirdetések

 

Hirdetés


Szakmai partnerMédiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

Szakmai partner