Már 342 szócikk közül válogathatsz.

A Politikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes tudástár. Legyél Te is a Politikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

Dr. Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára 1948-ban született Balatonfüreden.
1971-ben szerezte meg a diplomáját az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsésztudományi Karon, mint francia-orosz szakos középiskolai tanár. Később megszerezte a PhD fokozatot.


Pályáját a Művelődési Minisztérium, Nemzeti Kapcsolatok Főosztályán, valamint az Egyetemi Főosztályon, mint főelőadó kezdte, illetve közben felsőoktatási intézményekben volt óraadó. A budapesti Kaffka Margit Gimnáziumban tanári, majd igazgató-helyettesi állást töltött be, ezután a Németh László Gimnáziumban igazgatóként helyezkedett el, ahol 1987-97 között vezetésével megalkották a nyolcosztályos gimnázium pedagógiai programját és tantervét, és a gimnázium 1989-ben megindította az első nyolcosztályos gimnáziumi képzést. 1995-től a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karának Tanárképző Intézetében intézetvezető egyetemi docens és címzetes gimnáziumi igazgató volt. Szintén igazgatói pozíciót töltött be az Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpontban. 2006-tól országgyűlési képviselő a KDNP frakcióban. 2010. évi országgyűlési választásokon a Fidesz-KDNP Győr-Moson-Sopron megyei területi listán szerzett mandátumot, majd 2010. június 2-án kinevezték a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkárává.


Elnöke, majd tiszteletbeli elnöke a Független Pedagógus Fórumnak. Elnökségi tag a Németh László Társaságban 1992-től, a Gimnáziumok Országos Szövetségében 1994-től 1997-ig. A Fidesz Magyar Polgári Szövetség Kulturális Tagozatának elnöke. Továbbá 1993-tól három cikluson keresztül a pedagógus szakmai szervezetek jelöltjeként az Országos Köznevelési Tanács tagja, 2001 végéig alelnöke volt. Az OKNT-beli tagságáról 2006 májusában, országgyűlési képviselővé választása után, lemondott.


A Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkáraként, Dr. Hoffmann Rózsa vezetésével készült el az új közoktatási törvény, illetve a felsőoktatási törvény tervezete, mely szakmai és politikai körökben is heves vita tárgya.
 

 

 


A szócikkhez társított címkék:
államtitkár , Fidesz , második Orbán kormány , oktatáspolitika

Szponzorált hirdetések

 Szakmai partner
Szakmai partner