Már 342 szócikk közül válogathatsz.

A Politikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes tudástár. Legyél Te is a Politikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A Nemzetgazdasági Minisztériumot (NGM) a második Orbán-kormány hozta létre 2010-ben. Az NGM a korábbi Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM) és a korábbi Pénzügyminisztérium (PM) feladatait vette át (kivéve az állami vagyonnal kapcsolatos területeket, melyek a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hatáskörébe tartoznak).

 

A minisztérium feladata saját megfogalmazás szerint az, hogy a rendelkezésére álló gazdaságpolitikai eszközökkel és az uniós források hatékony felhasználásával elősegítse egy, az egységes európai piacon és a globalizálódó világgazdasági környezetben egyaránt versenyképes, gyors növekedésre képes, magas hozzáadott értéket előállító, innovatív, tudásalapú gazdaság kialakulását.

 

Az NGM folyamatosan figyelemmel kíséri a makrogazdasági folyamatokat és azokról előrejelzéseket, elemzéseket készít a kormány gazdaságpolitikai törekvéseinek megalapozásához.

 

A tárca feladata, hogy a gazdaságpolitika összes mozzanatát (külgazdaság, EU kapcsolatok, gazdaságfejlesztés, területfejlesztés és építésügy) koordinálja. A gazdaságfejlesztésen belül az egyik legfőbb cél a kkv-k fejlesztése, versenyképességének növelése, melyet az elérhető úniós források bevonásával, a szabályozási környezet javításával, illetve a tudás- és vállalkozói infrastruktúra fejlesztésével kíván megvalósítani. 

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium vezetője Dr. Matolcsy György miniszter.


A szócikkhez társított címkék:
Gazdaság , Gazdaságpolitika , minisztérium

Szponzorált hirdetések

 

Hirdetés


Szakmai partnerMédiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

Szakmai partner