Már 342 szócikk közül válogathatsz.

A Politikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes tudástár. Legyél Te is a Politikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


MSZDP 

 

Elnöke Kapolyi László. Az MSZDP a szocialista – szociáldemokrata mozgalom része, tagja az Európai Szocialisták Pártjának. Az alapszabályban leírtak alapján klasszikusan szociáldemokrata értékeket vállal fel, kiáll a jogfosztottság, a kirekesztés, a szegénység és az extrém társadalmi különbségek ellen. Központi értékként fogadja el a szolidaritást.

 

A mai, 1989-ben újjá szerveződött MSZDP az 1890-ben alapított, 1948-től emigrációban működő szervezettel jogfolytonosságot vállal. Az 1945-ös és az 1947-es választásokon parlamentbe jutott és kormánypárt lett. A Harmadik Magyar Köztársaság első parlamenti választásán 1990-ben 3,55 %-os eredményt ért el, így nem jutott be a parlamentbe. 1998-ban a párt öt megyében tudott listát állítani, és felszólította választóit, hogy ahol ők nem indulnak, ott az MSZP-re szavazzanak. Ezután önállóságukat nagyban feladva az MSZP-vel léptek szövetségre. Ennek megfelelően a 2010-es választásokig az MSZDP nem indult külön pártként (az alelnök megfogalmazásában: „hibernált volt”), 2010-ben nem tudott országos listát állítani, eredménye 0,08 %-volt, amivel nem jutott be a parlamentbe.


Szponzorált hirdetések

 

Hirdetés


Szakmai partnerMédiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

Szakmai partner