Már 342 szócikk közül válogathatsz.

A Politikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes tudástár. Legyél Te is a Politikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A Magyar Kétfarkú Kutya Párt egy egyszemélyesnek indult viccpárt Magyarországon, amely a 2006-os országgyűlési választások előtt tűnt fel; akkor még nem bejegyzett politikai pártként kampányolt. Ez után tevékenysége sokáig főleg a street artban, meghökkentő utcai művészetben merült ki. A Szegedről indult MKKP budapesti akciója volt például az „általános tüntetés”. A párt a 2010-es önkormányzati választásokra kibővült, Victora Zsolt lett a főpolgármester-jelöltje, Mogács Dániel pedig a főváros hetedik kerületében indult a polgármesteri székért. Az MKKP-t létrehozó Kovács Gergely Szegeden lett a párt jelöltje.

 

A reykjavíki választást megnyerő izlandi viccpárthoz hasonlóan irreális ígéreteket tettek a kampányban. Az MKKP – a valódi pártok túlzásait kifigurázva – többek között örök életet, ingyen sört és adócsökkentést ígért programjában; honlapján szürreális látványterveket tett közzé Budapest átalakításáról (többek között a Duna bevezetéséről a Nagykörútra). A párt a komoly politika abszurditását igyekszik megmutatni. 

 

Az MKKP együttműködést kötött a „Több Technót a Parlamentbe” kezdeményezéssel (ami valójában egy partisorozat), amely a kopogtatócédula gyűjtésben segítette a pártot.

A Hírcsárda nevű, álhíreket megjelentető honlap olvasóinak az MKKP támogatását javasolta, a pártot reklámozó bannert helyezett el, illetve cikksorozatot jelentetett meg Mogács Dánielről.

 


Szponzorált hirdetések

 

Hirdetés


Szakmai partnerMédiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

Szakmai partner