Már 342 szócikk közül válogathatsz.

A Politikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes tudástár. Legyél Te is a Politikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

A Lehet Más a Politika (LMP) 2009-ben alakult párttá, a szervezet egyik alapítója Schiffer András.


A párt irányvonalait tekintve liberális és baloldali, ugyanakkor konzervatív hagyományokból is merít, [ökológiai]? és [radikális]? demokrata párt. A pártnak nincs elnöke, egy 13 fős [választmány]? vezeti.


A párt által képviselt fő ügy a környezetvédelem és a gazdasági fejlődés összhangja, emellett nagy hangsúlyt helyeznek a jobb és baloldaliság eltörlésére, illetve fontosnak tartják a [politikai elit]? és a társadalom egymáshoz közelebb hozását.

 


A párt


2009. február 26-án alakult párttá, és indultak a 2009-es [Európa Parlamenti]? választásokon, melyen közös listát állítottak a [Humanista Párt]?tal. A választáson 2,6%-ot értek el, és ezzel megelőzték az SZDSZ-t, de nem tudtak [mandátum]?ot szerezni. A 2010-es országgyűlési választásokon ezzel szemben 7,43%-os eredményt értek el, melynek köszönhetően bejutottak a parlamentbe.

A pártot elsősorban kisösszegű [adomány]?okból kívánják fenntartani, olyan kampányokat készítenek, amelyek hasonlóak Barack Obama elnökválasztási kampányának egyes elemeihez. Internetes adománygyűjtési akciókat rendeznek, Youtube-on elhelyezett vírusvideók vezetnek a párt és a kampány weboldalára, ami Magyarországon teljesen új eszköznek számít a politikában.

 


Választmány


A pártot egy 13 tagú választmány irányítja.

 

Tagjai:

[Bari Judit]?
[Hajdú Marcsi]?
[Ivády Gábor]?
[Jávor Benedek]?

[Meszerics Tamás]?
[Mile Lajos]?
[Sallai R. Benedek]?
Schiffer András
[Szabó Rebeka]?
[Szabó Tímea]?

[Szombati Kristóf]?

[Tordai Bence]?

[Vágó Gábor]?


A szócikkhez társított címkék:
baloldal , liberalizmus , LMP

Szponzorált hirdetések

 

Hirdetés


Szakmai partnerMédiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

Szakmai partner