Már 342 szócikk közül válogathatsz.

A Politikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes tudástár. Legyél Te is a Politikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

Karácsony Gergely 1975. június 11-én született. A Károli Gáspár Református Egyetemen történelmet tanult, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetem Szociológiai és Szociálpolitikai Intézetében hallgatott szociológiát 1995 és 2000 között, majd 2000-ben szociológus diplomát szerzett. 1995 és 2001 között a Széchenyi István Társadalomtudományi Szakkollégium tagja volt. 1995 és 1997 között az ELTE Bölcsészettudományi Karán politikaelméletet tanult, majd 2007-ben az ELTE AJTK Politikatudományi Intézetében PhD fokozatot szerez.


2000 és 2006 között a Medián Közvélemény- és Piackutató Kft. Kutatásvezetője, majd 2007-től kutatási igazgatójaként tevékenykedett. 2004 és 2008 között a Budapesti Corvinus Egyetem Politikatudományi Intézetében egyetemi tanársegéd, 2008-tól egyetemi adjunktus. Szakterületei: választói viselkedés, politikai közvélemény, politikai kultúra, választási kampányok, választási rendszerek.


A Magyar Szociológia Társaság, illetve a Magyar Politikatudományi Társaság tagja, a Politikai Viselkedés szekció titkára. A Demokrácia Kutatások Magyar Központja Közhasznú Alapítvány Választáskutatási Tématanácsának tudományos titkára.


2000 óta rendszeresen publikál a nyomtatott sajtóban (Népszabadság, HVG, Figyelő, Magyar Narancs, stb.), több tucat tanulmánya jelent meg akadémiai folyóiratokban, tanulmánykötetekben.


A 2010-es választási kampányban az LMP kampányigazgatója lett, a párt budapesti listájáról kerül képviselőként a Parlamentbe. Jelenleg az LMP frakcióvezető-helyettesi posztját is betölti.
 


A szócikkhez társított címkék:
Karácsony Gergely , LMP , Medián

Szponzorált hirdetések

 

Hirdetés


Szakmai partnerMédiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

Szakmai partner