Már 342 szócikk közül válogathatsz.

A Politikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes tudástár. Legyél Te is a Politikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

Dr. Heintz Tamás 1959. február 26-án született Budapesten. Az FTC sportiskolájában végezte általános iskolai tanulmányait, érettségi bizonyítványt a Budapesti Piarista gimnáziumban szerzett. A Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán doktorált 1986-ban. Szakvizsgát tett háziorvos-tanból, licenc vizsgát pedig hagyományos kínai orvoslásból.

 

1977-78 között az Országos Baleseti intézetben dolgozott, majd a Kaposi Mór Megyei kórházban Kaposváron. 1986-tól 2006-ig a 16. számú felnőtt háziorvosi rendelőben családorvos. 1991-2002 között a kaposfüredi részönkormányzat tagja. 2002-től Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának Fidesz-MPSZ, KDNP, MKDSZ által jelölt és megválasztott képviselője, a Kaposfüredi részönkormányzat tanácsnoka, a Népjóléti és a Sportbizottság tagja. 2005-2006 között Kaposvár társadalmi megbízatású alpolgármestere. 2006 őszétől Kaposvár Megyei Jogú Város önkormányzatának képviselője, a Népjóléti, az Európai uniós, és a Műszaki bizottság tagja, a kaposfüredi részönkormányzat tanácsnoka. A 2006. évi országgyűlési választásokon Somogy megyei területi listán szerzett mandátumot. 2006. május 30-tól az egészségügyi bizottság tagja volt. 2010. április 11-én Somogy Megye 1. számú választókerületében parlamenti képviselőnek választották. 2010. május 14-től az Országgyűlés Egészségügyi bizottságának tagja.

 

Dr. Heintz Tamás 15 képviselőtársával együtt 2011. február 25-én terjesztették a Parlament elé azt a törvényjavaslatot, amelynek értelmében a jövőben minden zárt légterű nyilvános helyen, beleértve a munkahelyeket és a vendéglátóegységek belső tereit is, tilos lehet a dohányzás. A törvényjavaslat jelenleg (2010. április 12.) zárószavazás előtt áll.
 


A szócikkhez társított címkék:
dohányzás tilalom , Fidesz , Kaposvár

Szponzorált hirdetések

 Szakmai partnerMédiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

Szakmai partner