Már 342 szócikk közül válogathatsz.

A Politikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes tudástár. Legyél Te is a Politikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A Fiatal Baloldal 1999-ben, a [Magyar Szocialista Párt]? égisze alatt alapított egykori ifjúsági politikai szervezet, melynek alapító elnöke [Tóbiás József]? országgyűlési [képviselő]? volt. 

 

A szervezet célja a gyermek és ifjúsági korosztály képviselete és az emberi jogok tiszteletben tartása volt, a demokrácia, a tolerancia, az esélyegyenlőség és a szolidaritás értékeivel. 

A Fiatal Baloldal elismert nemzetközi kapcsolatrendszert működtetett, ám a 2007-ben kirobbant Zuschlag-ügy miatt a szervezet népszerűsége erősen visszaesett, így a 2008. május 17-én tartott kongresszuson jogutód nélkül feloszlatta önmagát. Ugyanezen a kongresszuson létrehoztak egy másik ifjúsági szervezetet Societás Új Mozgalom néven, amely alapító okirata és céljai tekintetében is gyakorlatilag megegyezik a megszünt Fiatal Baloldaléval. A Mozgalom alapító elnöke a Fiatal Baloldal utolsó elnöke, [dr. Varga László]? lett.  


Szponzorált hirdetések

 

Hirdetés


Szakmai partnerMédiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

Szakmai partner