Már 342 szócikk közül válogathatsz.

A Politikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes tudástár. Legyél Te is a Politikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az Európai Gazdasági Közösség (EGK, European Economic Community, EEC) létrehozásáról szóló szerződést 1957. március 25-én írták alá a csatlakozni kívánó felek: Franciaország, Olaszország, a Német Szövetségi Köztársaság és a Benelux-államok. Fontos alappillére az 1967-ben kialakított Európai Közösségeknek. A szervezetet a Maastrichti Szerződés alapján Európai Közösségre nevezték át. Szervezetileg az Európai Közösségek legnagyobb szereppel bíró része.
A megalakításának egyik fontos oka volt, hogy az Európai Szén- és Acélközösség célkitűzéseit és tartalmát az alapítók szerették volna az egész gazdaságra kiterjeszteni. Egyik fontos cél a [közös piac]? létrehozása volt, valamint közös vezérelvek alkalmazása a mezőgazdaság, a közlekedés és a kereskedelem területén. Emellett az életszínvonal és a jólét javítása, továbbá a közös versenypolitika kialakítása és a verseny torzulásának megakadályozása, valamint a trösztök és kartellek eltörlése.
 


Szponzorált hirdetések

 

Hirdetés


Szakmai partnerMédiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

Szakmai partner