Már 342 szócikk közül válogathatsz.

A Politikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes tudástár. Legyél Te is a Politikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ, angolul Organization for Security and Co-operation in Europe, OSCE) 56 (az ábrán zölddel jelzett) tagállammal és 11 (az ábrán narancssárgával jelzett) partnerállammal a világ legnagyobb biztonsági szervezete. Európa, Észak-Amerika és Közép-Ázsia országait fogja össze. 

 

 

Eredetileg 1972-ben egy értekezletként hívták össze, hogy a [Helsinki Záróokmány]?nak megfelelően párbeszéd kezdődhessen Kelet és Nyugat között. A bécsi székhelyű szervezet aztán 1992-ben vált állandó intézménnyé, s jelenlegi nevét az 1994-es budapesti konferencián vette fel. Fő céljuk a korai figyelmeztetés, a válságmegelőzés, válságkezelés, illetve a válság utáni rehabilitáció. 

 

Vezetők:

  • Marc Perrin de Brichambaut (Franciaország) - Főtitkár
  • Kanat Saudabayev (Kazahsztán) - Elnök

 

 

 

 

 

Hivatalos honlap: www.osce.org

  

 


Szponzorált hirdetések

 

Hirdetés


Szakmai partnerMédiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

Szakmai partner