Már 342 szócikk közül válogathatsz.

A Politikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes tudástár. Legyél Te is a Politikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az Európai Atomenergia Közösség (Euratom, European Atomic Energy Community, EAEC) 1957. március 25-én alapult meg, egy napon az Európai Gazdasági Közösséggel. Az aláíró felek az atomenergia békés célokra történő felhasználásáról rendelkeztek, valamint az atomenergia fejlesztésének összehangolásáról és a védelmi szabályok közös kialakításáról. A [közös piac]? létrehozásával lehetővé vált a szakemberek (ezáltal a szakmai tudás) és a tőke szabad áramlása.
Az Euratom önálló jogi személyiséggel bír, azonban 1967 óta az Európai Közösségek részét alkotja. Ennek következtében a szervezeti háttere az EGK-val és az Európai Szén- és Acélközösséggel egyesült.


Szponzorált hirdetések

 

Hirdetés


Szakmai partnerMédiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

Szakmai partner