Már 342 szócikk közül válogathatsz.

A Politikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes tudástár. Legyél Te is a Politikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Etnikum alatt az összetartozás tudatával, történelmileg kialakult, illetve közös nyelvvel, kultúrával és hagyományokkal rendelkező népességet értünk.

 

[Magyarország]?on jelenleg 13 elismert [nemzetiség]? él, ebből 12 nemzeti kisebbség és egy etnikai kisebbség, a cigányság.

A 2001-es népszámlálás szerint az ország lakosságának 3%-a tartozik valamelyik nemzetiséghez, durva becslések szerint ez a szám inkább a lakosság 8-10%-át teszik ki a valóságban.

1993-as Nemzetiségi Törvény szerint a Magyarországon honos nemzeti és etnikai kisebbségek helyi és országos [kisebbségi önkormányzat]?okat hozhatnak létre, melyek feladata a hagyományápolás, ösztöndíjak és [pályázat]?ok kiírása, [közoktatás]?.

 

Nemzeti kisebbségek Magyarországon:

- Németek

- Szlovákok

- Horvátok

- Románok

- Ukránok

- Szerbek

- Szlovének

- Lengyelek

- Görögök

- Bulgárok

- Ruszinok

- Örmények

 

Etnikai kisebbség:

- Cigányság


A szócikkhez társított címkék:
etnikum , kisebbség

Szponzorált hirdetések

 

Hirdetés


Szakmai partnerMédiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

Szakmai partner