Már 342 szócikk közül válogathatsz.

A Politikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes tudástár. Legyél Te is a Politikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az etnikai kisebbség egy adott társadalom azon csoportja, amelynek tagjai olyan közös kulturális identitással bírnak, amely különbözik a többségtől, vagy a többi etnikai csoporttól. Az etnikai kisebbség a nemzeti kisebbségnél kevésbé különül el a többségtől.

 

Magyarországon egy hivatalosan elismert etnikai kisebbség létezik, ez pedig a cigányság. 

A cigányságot számos különböző csoport alkotja, amelyeknek kulturája eltér egymástól. A magyarországi cigányság az önmagukat romáknak nevező és roma nyelven beszélő népcsoportoktól származik, amelyek a [középkor]?ban érkeztek a balkáni országokba, és Magyarországra is. A cigányság egy része ma is romának vallja magát, de legnagyobb részük magyar anyanyelvű. A roma nyelv ismerete a cigányság kis részére jellemző: a cigányság kb. 5%-a vallja anyanyelvének, és mintegy 20-25%-uk, elsősorban az oláhcigányok beszélik.    


Szponzorált hirdetések

 

Hirdetés


Szakmai partnerMédiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

Szakmai partner