Már 342 szócikk közül válogathatsz.

A Politikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes tudástár. Legyél Te is a Politikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 Budai Gyula dr.

 

 

1963. április 2-án született Békéscsabán, tanulmányait azonban Nyíregyházán fejezi be a Vasvári Pál Gimnáziumban.

 

1982-ben felvételt nyer az ELTE Állam- és Jogtudományi Karára. Az egyetem elvégzését követően a Budapesti Katonai Ügyészségen ügyészként dolgozik, majd 1994. szeptemberétől a mai napig ügyvédként végez munkát az általa vezetett ügyvédi irodában. 

 

1998-tól kezd politizálni, amely során kezdetben jogi szakértői feladatokat lát el a FIDESZ Magyar Polgári Szövetség mellett, majd 2002 és 2006 között a FIDESZ frakció mellett szakértőként, több országgyűlési vizsgáló bizottság munkájában vesz részt.

 

2004-től a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének jogi képviseletét ellátva kapcsolódik be az érdekképviseleti szerv munkájába.

A 2005-ös budapesti gazdademonstráció egyik szervezőjeként részt vesz a demonstrációs bizottság munkájában, és jogi szakértőként a kormánnyal folytatott tárgyalásokon. 2006. május 28.-án Kisteleken, a MAGOSZ Országos Küldöttgyűlése szövetségi igazgatónak választja meg, amely pozíciót a mai napig betölti.

 

2010-ben országgyűlési képviselői mandátumot nyert Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 4. számú választókerületében.

 

2010. június 11-én Orbán Viktor miniszterelnök miniszterelnöki megbízottá nevezte ki, mely megbízatás keretében a FIDESZ által gyanúsnak tartott állami földügyletek körülményeit vizsgálja.

 


A szócikkhez társított címkék:
Budai Gyula

Szponzorált hirdetések

 

Hirdetés


Szakmai partnerMédiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

Szakmai partner