Már 342 szócikk közül válogathatsz.

A Politikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes tudástár. Legyél Te is a Politikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Földünk felszínéről időről-időre tűnnek el állatfajok, egyrészt a természetes szelekció, másrészt az ember terjeszkedésének hatására. Elhanyagolt állatkertekben, felelőtlen gazdáknál, az ember szórakoztatása során állatok százezrei pusztulnak el. Az ember, miután kiemelkedett az állatvilágból, az állatokat tenyésztette, háziasította, kedvtelésre tartotta, csupán a saját szükségleteit tartva szem előtt.

 

Az állatvédelem társadalmilag elvárt tevékenység.

Magyarországon az 1998. évi XXVIII. törvény Az állatok védelméről és kíméletéről hirdeti az állatok jogait, azzal kezdve, hogy "... az állatok érezni, szenvedni és örülni képes élőlények, tiszteletben tartásuk, jó közérzetük biztosítása minden ember erkölcsi kötelessége ..."

 

 

 

További hasznos információk: www.allatvedo.lap.hu

 

 


Szponzorált hirdetések

 

Hirdetés


Szakmai partnerMédiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

Szakmai partner