Már 342 szócikk közül válogathatsz.

A Politikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes tudástár. Legyél Te is a Politikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Alkotmányos jogok
Verzió: 1  
Változtatta: Edina
Változtatás dátuma: 2009-09-21 16:24:13
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Az [alkotmányjog] fő feladata szerint szabályozza az adott [állam] berendezkedését, emellett rendelkezik az alapvető szabadságokról, deklarálja az [állampolgár] [jog]ait, kötelességeit, és magában foglalja az alapvető emberi jogokat. Szól az élet védelméről, az emberi méltósághoz való jogról, a személyes szabadságról, a tisztességes eljáráshoz való jogról, és a lelkiismereti szabadságról. Hirdeti a véleménynyilvánítás, a gyülekezési és az egyesülési jog szabadságát, a tulajdonhoz való jogot, az állampolgárok egyenjogúságát. 

 

Az alkotmányos jogok azok a megillető, alapvető jogok, amelyeket az [alkotmányjog] rögzít, amelyekhez minden állampolgárnak alapvető joga van. 
Szakmai partnerMédiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

Szakmai partner