Már 342 szócikk közül válogathatsz.

A Politikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes tudástár. Legyél Te is a Politikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az [alkotmányjog]? fő feladata szerint szabályozza az adott állam berendezkedését, emellett rendelkezik az alapvető szabadságokról, deklarálja az állampolgár [jog]?ait, kötelességeit, és magában foglalja az alapvető emberi jogokat. Szól az élet védelméről, az emberi méltósághoz való jogról, a személyes szabadságról, a tisztességes eljáráshoz való jogról, és a lelkiismereti szabadságról. Hirdeti a véleménynyilvánítás, a gyülekezési és az egyesülési jog szabadságát, a tulajdonhoz való jogot, az állampolgárok egyenjogúságát. 

 

Az alkotmányos jogok azok a megillető, alapvető jogok, amelyeket az [alkotmányjog]? rögzít, amelyekhez minden állampolgárnak alapvető joga van. 


Szponzorált hirdetések

 

Hirdetés


Szakmai partnerMédiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

Szakmai partner