Már 342 szócikk közül válogathatsz.

A Politikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes tudástár. Legyél Te is a Politikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A jobboldal azon politikai [eszme]?, ideológia, mely a politikai spektrum jobb oldalán helyezkedik el. A jobboldal meghatározása történelmileg és országonként is változó.

 

A jobboldal elnevezés eredetileg a nagy francia forradalomra vezethető vissza, ahol a [Nemzeti Konvent]?ben az elnöktől jobbra foglaltak helyet a monarchiát és a nemesi előjogokat (a status quo-t) támogató és a [radikális]? változásokat elutasító képviselők, vagyis az ancien régime hívei.

 

Politikája:

A jobboldalt elsősorban a konzervatív, [nacionalista]?, eszmék jellemzik, a lassú, komoly változtatások támogatása a rendszerben, ragaszkodás a fennálló [politika]?i, [erkölcs]?i normákhoz, tiszteli és ápolja a hagyományok. A gazdaságban az állami minimális szerepvállalását hírdeti.

 

Mai jobboldali pártok Magyaroszágon:

Fidesz

[KDNP]?

MDF


A szócikkhez társított címkék:
Fidesz , jobbik , jobboldal , konzervatív , MDF

Szponzorált hirdetések

 

Hirdetés


Szakmai partnerMédiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

Szakmai partner