Már 342 szócikk közül válogathatsz.

A Politikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes tudástár. Legyél Te is a Politikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (a hatóság részét képező Médiatanács megalakulását követően) egységesen látja el a jogelőd Nemzeti Hírközlési Hatóság továbbá a Médiatanács jogelődjének, az Országos Rádió és Televízió Testület feladat- és hatásköreit.


Az NMHH-t az országos választások után az Országgyűlés hozta létre 2010. augusztus 11-én a médiát és hírközlést szabályozó egyes törvények módosításáról szóló 2010. évi LXXXII. törvénnyel. Az NMHH közvetlen jogelődje a Nemzeti Hírközlési Hatóság. A hatóság angol nyelvű neve National Media and Infocommunications Authority. Elnöke a kilenc évre kinevezett Szalai Annamária. A hivatal székhelye Budapesten, az Ostrom u. 23-25. alatt van.


Az NMMH önálló szerve az ORTT utódjaként a Médiatanács, melynek tagjait az Országgyűlés egyetlen listán, kétharmados többséggel, szintén kilenc évre választja meg. A tagokra egy bizottság tesz javaslatot, amelybe minden parlamenti frakció egy tagot delegál, a tagok azonban frakciójuk számának megfelelő szavazattal rendelkeznek, így érvényesül a kormánypártok kétharmados fölénye. A Médiatanács 2010. október 11-én alakult meg, elnöke a posztot az NMHH elnökeként automatikusan betöltő Szalai Annamária.
A Hatóság autonóm államigazgatási szervként az Alkotmány és a hatályos törvények alapján látja el tevékenységét, amiről évente beszámol az Országgyűlésnek.


A hatóság feladata, hogy biztosítsa a média, az elektronikus hírközlési, postai és informatikai szolgáltatások piacainak törvényes és zavartalan működését. Hangsúlyt fektet a felhasználó ügyfelek érdekeinek fokozott védelmére. Feladata továbbá a tisztességes, hatékony verseny kialakulásának, illetve fenntartásának elősegítése az elektronikus hírközlési ágazatban, valamint az elektronikus hírközlési tevékenységet végző szervezetek és személyek jogszabályoknak megfelelő magatartásának felügyelete.


A hatóság részt vesz a médiaszabályozáshoz, elektronikus hírközléshez, postához és informatikához kapcsolódó nemzetközi szervezetek munkájában, kapcsolatokat épít és tart fenn az európai és Európán kívüli szabályozó szervezetekkel.

 


A szócikkhez társított címkék:
hatóság , média , NMHH , szabályozás , Szalai Annamária

Szponzorált hirdetések

 

Hirdetés


Szakmai partnerMédiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

Szakmai partner