Már 342 szócikk közül válogathatsz.

A Politikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes tudástár. Legyél Te is a Politikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A Miniszterelnökség szervezetét a második Orbán kormány hozta létre a megszűnő Miniszterelnöki Hivatal bizonyos feladatainak ellátására. A Miniszterelnöki Hivatal az Antall kormány megalakulásától kezdve a kormány legfontosabb hivatali szerve volt, mely igen összetett feladatrendszert látott el: felelős volt a kormányzat egész működésének koordinálásáért, illetve ellátta a kormányzás szempontjából kiemelt jelentőségű ágazati feladatok irányítását, továbbá a kormány működésével összefüggő titkársági, valamint kommunikációs feladatokat is.

 

A Miniszterelnöki Hivataltól 2010. május 29-től a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium vette át a kormányzati tevékenység összehangolásával, a közigazgatási minőségpolitikáért és személyzet-politikáért, továbbá az e-közigazgatásért való felelősséggel, a miniszterelnöki döntésekkel kapcsolatos igazgatási feladatokat. A Miniszterelnökség a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumból válik ki, a miniszterelnök munkáját támogató közvetlen munkaszervezeteként.

 

A Miniszterelnökség fő feladata a miniszterelnök sajtójának, programjainak és protokolljának megszervezése, továbbá e szervezeten belül látják el teendőiket a kormányfő tanácsadói, főtanácsadói is. A Miniszterelnökséget államtitkárként Varga Mihály vezeti, aki mellett közvetlenül egy elemző csapat dolgozik, melynek tagjai már a Fidesz-frakció gazdasági kabinetjében is az államtitkár mellett tevékenykedtek. A Miniszterelnökségen belül a legnagyobb szervezeti egységet Orbán Viktor sajtó- és szervezési stábja alkotja, melyet Szijjártó Péter vezet miniszterelnöki biztosi rangban. Mindemellett a kormányfő tanácsadói és főtanácsadói – akik például a gazdaság, sport, gyermekeket érintő ügyek terén tevékenykednek – is a szervezeten belül látják el feladataikat, továbbá Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és titkársága is a Miniszterelnökséghez tartoznak szervezetileg.

 

 


A szócikkhez társított címkék:
miniszter , miniszterelnök , miniszterelnökség

Szponzorált hirdetések

 

Hirdetés


Szakmai partnerMédiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

Szakmai partner