Már 342 szócikk közül válogathatsz.

A Politikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes tudástár. Legyél Te is a Politikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A konformizmus a fennálló, uralkodó rendszerhez való elvtelen ragaszkodás. Fakadhat hamis meggyőződésből, de rendszerint cinizmus, karrierizmus az alapja. Nem egyenlő az alkalmazkodással, hiszen a konformista élete során akár többször is képes szellemi és lelki pálfordulásra, amely látszólag semmiféle erőfeszítést nem igényel tőle. 

 

Konformistának nevezhetnek pl. egy pártból kilépő politikust, aki egy teljesen más nézeteket és eszméket valló pártba lép át nagyobb hatalom reményében.   

 

A szociálpszichológiában a konformitás annak a mértéke, hogy az egyén mennyire hajlandó megváltoztatni viselkedését, nézeteit és attitűdjét azért, hogy minél jobban illeszkedjen a csoporthoz.


Szponzorált hirdetések

 

Hirdetés


Szakmai partnerMédiapédia Patikapédia Netpédia Jógapédia Vinopédia Webfazék Mammutmail
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia internetes tudástár jóga tudástár borászati tudástár receptek online nagy fájlok küldése

Szakmai partner