Már 342 szócikk közül válogathatsz.

A Politikapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes tudástár. Legyél Te is a Politikapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Fiatal Baloldal
Verzió: 2  
Változtatta: Edina
Változtatás dátuma: 2010-05-17 11:30:02
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A Fiatal Baloldal 1999-ben alapított ifjúsági politikai szervezet volt a [Magyar Szocialista Párt] égisze alatt. Alapító elnöke [Tóbiás József] [országgyűlés]i [képviselő] volt. 


A Fiatal Baloldal 1999-ben, a [Magyar Szocialista Párt] égisze alatt alapított egykori ifjúsági politikai szervezet, melynek alapító elnöke [Tóbiás József] [országgyűlés]i [képviselő] volt. 


 

A szervezet célja a gyermek és ifjúsági korosztály képviselete volt, az [emberi jogok] tiszteletben tartása, a [demokrácia], a tolerancia, az esélyegyenlőség és a szolidaritás értékeivel. 


A szervezet célja a gyermek és ifjúsági korosztály képviselete és az [emberi jogok] tiszteletben tartása volt, a [demokrácia], a tolerancia, az esélyegyenlőség és a szolidaritás értékeivel. 


A Fiatal Baloldal elismert nemzetközi kapcsolatrendszert működtetett, ám a 2007-ben kirobbant Zuschlag-ügy miatt a szervezet népszerűsége erősen visszaesett, így a 2008. május 17-én tartott kongresszuson jogutód nélkül feloszlatta önmagát. Ugyanezen a kongresszuson létrehoztak egy másik ifjúsági szervezetet Societás Új Mozgalom néven, amely alapító okirata és céljai tekintetében is gyakorlatilag megegyezik a megszünt Fiatal Baloldaléval. A Mozgalom alapító elnöke a Fiatal Baloldal utolsó elnöke, [dr. Varga László] lett.  
Szakmai partner
Szakmai partner